Docent med forskningserfaring inden for det social- og specialpædagogiske område til Institut for Pædagoguddannelse

Brænder du for forskning inden for social- og specialpædagogikken? Er du optaget af at bedrive forskning, som har betydning for praksis? Har du lyst til at påtage dig faglig ledelse? Så er stillingen som docent til Institut for Pædagoguddannelse måske noget for dig. 

På Institut for Pædagoguddannelse (IPU) søger vi en docent til delt faglig ledelse af forskningsprogrammet Social forandring, deltagelse og marginalisering. Du kommer til at indgå i et ambitiøst forskningsmiljø, hvor vi er optaget af, at den forskning, vi laver, har betydning. Betydning både for det pædagogiske praksisfelt, vi forsker i og med, og for den pædagoguddannelse, vi forsker for. Vi står over for en fagfælleevaluering af vores forskningsmiljø, og i den forbindelse skal du være med til at sætte retning for og udvikle vores samlede forskningsmiljø samt den social- og specialpædagogiske forskning.

Om jobbet
Som docent får du, i samarbejde med de andre docenter og forsknings- og udviklingslederen, ansvaret for den faglige ledelse af praksisnær og professionsrettet forskning. Du forventes at være drivkraft i at hjemtage eksterne forskningsmidler og at lede forskningsprojekter i samarbejde med kollegaer og samarbejdspartnere fra andre forskningsinstitutioner og pædagogisk praksis. Du forventes også at bidrage til, at forskningsmiljøet kontinuerligt er relevant for pædagoguddannelsen. Du referer til forsknings- og udviklingslederen.

Du vil i samarbejde med en-to andre docenter få ansvaret for den faglige ledelse af forskningsprogrammet Social forandring, deltagelse og marginalisering, som består af 11 forskere og tre ph.d.-studerende. Du vil organisere og facilitere faglige møder, seminarer og forskningsnetværk med henblik på at videreudvikle samarbejdet med forskningsfeltet og professionsfeltet. Endvidere vil du bidrage til at profilere KP’s forskning i social- og specialpædagogik via formidling til praksisfeltet samt andre interessenter.

Derudover forventes du at give faglig sparring til kolleger som led i at fremme deres akademiske meritering gennem blandt andet videnskabelig publicering og udvikling. Endelig vil du kunne få bi-vejlederfunktion for ph.d.-studerende og undervisningsopgaver på pædagoguddannelsen.

I foråret 2025 skal forskningsmiljøet fagfælleevalueres med henblik på at udvikle miljøets forsknings- og udviklingsstrategi for de kommende år. I samarbejde med instituttets øvrige docenter får du ansvar for at bidrage til det strategiske arbejde med udviklingen af såvel vores samlede forskningsmiljø som vores forskningsprogrammer.

Din profil
Det er afgørende, at du har en ph.d.-grad eller kvalifikationsniveau svarende hertil, foruden en dokumenteret forskningsfaglig profil inden for det social- og specialpædagogiske område, fx. inden for: udsathed, ensomhed, inklusions- og eksklusionsprocesser eller tværprofessionelt samarbejde mellem det almene og specialiserede område. Dertil skal du have indsigt i pædagogisk praksis, fx på døgn- og specialinstitutioner, samarbejde mellem grundskolen og specialområdet eller lign. og stærk erfaring med samarbejde med praksisfeltet.

Derudover vægter vi, at du har en vision for, hvordan forskning inden for det social- og specialpædagogiske område kan formes i fremtiden med blik for relevansen for vores målgrupper. Det er vigtigt for os, at du formår både at sætte en faglig retning, og samtidig evner du at sætte andre i scene. Du har måske erfaring som projektleder ift. forskningsprojekter, og det vil være en fordel, hvis du også har erfaring med at formidle forskning til studerende, praksisfeltet og aftagere i øvrigt i forskellige, og gerne kreative, formater. 

Det vil ydermere være en fordel, hvis du har, eller har mod på, at tilegne dig følgende:

  • Viden om og erfaring med at indgå i og lede forsknings- og udviklingsprojekter
  • Erfaring med løbende fundingaktivitet og hjemtagning af ekstern finansiering til forskningsprojekter
  • Erfaring med deltagelse i nationale og internationale netværk med relevans for forskningsområdet
  • Erfaring med undervisning, vejledning og undervisningsudvikling som er relevant på en dansksproget pædagoguddannelse.

Hvem er vi?
I forskningsmiljøet på IPU forsker vi i pædagogisk arbejde med børn, unge og voksne inden for, imellem og uden for almenpædagogiske og social- og specialpædagogiske institutioner. Vi skaber viden, der udvikler og kvalificerer pædagogik og pædagogisk arbejde, så børn, unge og voksne får bedre mulighed for at deltage i fællesskaber og derigennem udvikle sig, lære og trives uanset deres forudsætninger og behov.

Vi er organiseret i fire forskningsprogrammer, og du kan læse mere om programmerne og miljøet her (Pædagogisk forskning i børn, unge og voksne - Københavns Professionshøjskole). Vi er optaget af, at den forskning, vi laver, skal have betydning; betydning for det pædagogiske praksisfelt, vi forsker i og med, og for den pædagoguddannelse, vi forsker for. Vi vil samtidig gerne være kendte for at lave praksisnær forskning af høj kvalitet og være relevant samarbejdspartner for vidensmiljøer i vores omverden.

Vi er en docentgruppe på seks docenter, og sammen med lederen af Forskning og Udvikling udgør vi den faglige ledelse af instituttets forskningsmiljø, som desuden rummer ca. 30 forskeruddannede undervisere og 12 Ph.d.-studerende.

Løn- og ansættelsesvilkår
Du bliver ansat som docent med start den 1. august 2025. Stillingen er på 37 timer om ugen.

Du vil blive ansat efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og relevant organisation og iht. Bekendtgørelse nr. 1458 af 24. juni 2021 om stillingsstruktur for undervisere ved erhvervsakademier, professionshøjskoler m.m. 

Ansættelse som docent forudsætter positiv docentbedømmelse af et eksternt, videnskabeligt bedømmelsesudvalg, der nedsættes i forbindelse med, at stillingen skal besættes, jf. Bekendtgørelse nr. 673 af 13. maj 2020 om lektorkvalificering, lektorbedømmelse og docentbedømmelse af undervisere ved erhvervsakademier, professionshøjskoler m.m.

Arbejdspladsen er beliggende på Humletorvet 3, 1799, København V

Vil du vide mere?
På Københavns Professionshøjskole uddanner vi studerende til meningsfulde arbejdsliv, hvor de møder andre mennesker, og gør en konkret forskel for dem. Vi ser det som vores fineste opgave og vores strategiske vision, at vi sammen med vores omverden vil uddanne fagprofessionelle, der lykkes i og sammen med praksis. 

Læs mere om Københavns Professionshøjskole og vores strategi på www.kp.dk og om KP som arbejdsplads på vores karriereside.

For yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte forsknings- og udviklingsleder No Emil Sjöberg Kampmann på tlf.: +45 51632411​​.

Interesseret?
Send din ansøgning* via ansøgerknappen senest den 13-02-2025.

*Ansøgningen skal indeholde en motiveret ansøgning, CV, en publikationsliste samt maksimum tre udvalgte publikationer, som du ønsker inddraget i bedømmelsen. Du må gerne motivere valget af publikationer ift. stillingsopslaget. Du skal desuden vedhæfte dokumentation for undervisning, fx i form af et undervisningsportefolio, samt en forskningsplan, som du har skrevet ind i denne skabelon

Det eksterne, videnskabelige bedømmelsesudvalg skal vurdere dine faglige kvalifikationer, mens dine samlede kvalifikationer vil blive vurderet af et internt ansættelsesudvalg. I kriterier ved docentbedømmelse kan du orientere dig om det grundlag, ansøgerne bedømmes på af det eksterne bedømmelsesudvalg.

Vurderingsprocessen med inddragelse af begge udvalg forventes at finde sted i ugerne 11-18.

Vi forventer at afholde samtaler i uge 20-21.

Københavns Professionshøjskole skeler hverken til køn, alder, etnicitet eller lignende, men alene til kompetence og talent. Vi forsøger at minimere bias i rekrutteringsprocessen og opfordrer derfor til, at du undlader at vedhæfte profilbillede i CV/ansøgning.

_________________________________________________________________________________________
 

Københavns Professionshøjskole er med mere end 20.000 studerende og ca. 1.800 ansatte en af de største videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark. 

På Københavns Professionshøjskole uddanner vi pædagoger, sygeplejersker, lærere, socialrådgivere, fysioterapeuter, jordemødre og mange flere. 

Sammen med vores samarbejdspartnere vil vi sætte nye standarder for professionsuddannelse, forskning, udvikling og efter- og videreuddannelse inden for skole og pædagogik, sundhed og velfærd, ledelse og forvaltning.

Ansøg
Del i dit netværk Del på Facebook Del på X Del på LinkedIn Del på Google Plus Udskriv Tip en ven
Jobtype: Fastansættelse
Frist:
Tiltrædelse: 1. august 2025
Arbejdstid: Fuldtid
Kontaktperson:
No Emil Sjöberg Kampmann Leder af Forskning og Udvikling NOKA@kp.dk +45 51632411
Lokation: Humletorvet 3, 1799, København V

Københavns Professionshøjskole
Humletorvet 3
1799 København V
info@kp.dk
+45 70 89 09 90

Tilgængelighedserklæring