Er du en dygtig og engageret underviser, og har du viden om og erfaring med undervisning inden for fagene Livsoplysning og Religion? Og synes du, det kunne være spændende at arbejde som læreruddanner. Så er det måske noget for dig at blive vores nye kollega.
På Institut for Læreruddannelse på Københavns Professionshøjskole (KP) søger vi en engageret adjunkt- eller lektorvikar til undervisning og vejledning inden for fagene: Livsoplysning og Religion.
På læreruddannelsen arbejder vi med at udvikle uddannelsen og undervisningen med sigte på at uddanne kompetente lærere, der brænder for fag og didaktik og den udfordrende og alsidige opgave, det er at undervise i skolen.
Om jobbet
Du vil komme til at varetage undervisning, vejledning og eksamen inden for fagene Livsoplysning og Religion.
Om faget Livsoplysning
I Livsoplysning arbejder de studerende både refleksivt og praktisk med at udvikle deres egne værdiorienteringer og forståelseshorisonter. Dette sker i relation til skolens centrale værdier og praksisformer.
Indholdet i Livsoplysning:
Om faget Religion
Undervisningsfaget kristendomskundskab/religion kvalificerer de studerende til at varetage undervisning i kristendomskundskab. Det indebærer, at de studerende opnår forståelse for religioners og ikke-religiøse traditioners varierende betydning for individer, grupper, samfund og natur både historisk og nutidigt, lokalt og globalt.
Indholdet i Religion:
Om dig
Vi søger dig, der brænder for at undervise og kan inspirere de studerende til at reflektere over deres egen rolle som fremtidige lærere.
Vi forventer, du har en relevant uddannelse på kandidatniveau (eventuelt læreruddannet med efterfølgende videreuddannelse) inden for fx religionsvidenskab, filosofi og idéhistorie. Vi lægger vægt på, at du har en stærk faglig profil gerne kombineret med et tydeligt professionsrettet sigte og med kompetencer inden for udviklingsopgaver.
Derudover forestiller vi os, at du:
Løn- og ansættelsesvilkår
Du bliver ansat som adjunkt- eller lektorvikar med start den
Der er tale om en vikaransættelse for et år. Arbejdstiden er på ca.
Du bliver ansat efter overenskomst mellem Finansministeriet og relevant organisation og med udgangspunkt i Bekendtgørelse nr. 414 af 27. april 2025 om stillingsstruktur for undervisere ved erhvervsakademier, professionshøjskoler og Danmarks Medie- og Journalisthøjskole.
Som adjunktvikar vil der ikke være mulighed for lektorkvalificering i vikarperioden.
Ansættelse som lektorvikar forudsætter positiv lektorbedømmelse efter bekendtgørelsen om lektorkvalificering, jf. Bekendtgørelse nr. 413 af 27. april 2025. Ved ansættelse som lektorvikar lektorbedømt før 2013-stillingsstrukturen sker ansættelse som udgangspunkt på hidtidige centralt fastsatte løn- og ansættelsesvilkår. Afhængig af de konkrete omstændigheder vil fornyet lektorbedømmelse efter den aktuelle stillingsstruktur (fast-track ordningen) eventuelt kunne aftales.
Arbejdspladsen er beliggende på
Vil du vide mere?
På Københavns Professionshøjskole uddanner vi studerende til meningsfulde arbejdsliv, hvor de møder andre mennesker, og gør en konkret forskel for dem. Vi ser det som vores fineste opgave og vores strategiske vision, at vi sammen med vores omverden vil uddanne fagprofessionelle, der lykkes i og sammen med praksis.
Læs mere om Københavns Professionshøjskole og vores strategi på www.kp.dk og om KP som arbejdsplads på vores karriereside.
For yderligere oplysninger om stillingen, er du velkommen til at kontakte
Interesseret?
Send din ansøgning og CV via ansøgerknappen senest den
Vi forventer at afholde samtaler
Københavns Professionshøjskole skeler hverken til køn, alder, etnicitet eller lignende, men alene til kompetence og talent. Vi forsøger at minimere bias i rekrutteringsprocessen og opfordrer derfor til, at du undlader at vedhæfte profilbillede i CV/ansøgning.
_________________________________________________________________________________________
Københavns Professionshøjskole er med mere end 20.000 studerende og ca. 1.800 ansatte en af de største videregående uddannelsesinstitutioner i Danmark.
På Københavns Professionshøjskole uddanner vi pædagoger, sygeplejersker, lærere, socialrådgivere, fysioterapeuter, jordemødre og mange flere.
Sammen med vores samarbejdspartnere vil vi sætte nye standarder for professionsuddannelse, forskning, udvikling og efter- og videreuddannelse inden for skole og pædagogik, sundhed og velfærd, ledelse og forvaltning.